Syr mange typer bunader på bestilling og har et bredt utvalg av tilbehør til bunader.

Romeriksbunaden

Romeriksbunaden finnes i mange varianter og farger. De tre festbunadene kalles L40, L46 og L55. Bokstaven har visst ingen betydning, men tallet står for året de ble satt i produksjon. Utarbeidelsen av Romeriksbunaden startet allerede 1920 av ungdomsforbundet og historielag. Tidlig på 1930 tallet kom Borghild Tranum Røer med i arbeidet, hun fant en brodert løslomme på gården Døli i Ullensaker som ga utgangspunktet til broderingen. De laget flere varianter av festbunaden, hvor et hestedekken fra Enebakk og et par brudesko som ga dem inspirasjon. L40 er en sammensydd bunad, liv og stakk av same toskaft ullstoff. Den leveres i rødt, blått eller sjøgrønt. Belte er sydd i samme ullstoff som i bunadene, hvor det også er broderier bak. Det er to linskjorter til festbunadene, og begge brukes til alle tre variantene. Den ene skjorten har mønster fra et brudesjal fra Ullensaker. Mønsteret består av ranker og blomster. Den andre har forbilde i treskurd fra Ullensaker og mønsteret danner sikk sakk border. Bunden har forkle med broderier, det samme har stakken.

Vår pris på Romeriksbunad L 40 er 27 000kr ferdig montert. Det er da med forkle, veske og lue. Sølv finner du under Espeland. De som kjøper bunad hos oss vil få 20% på bunad sølv.








Romeriksbunad L55 her i gul brokade og blå stakk. Vår pris på L 55 mod er 26 000kr

Detaljer av broderier på forkle og stakk L55

Romerike cape med capespenne fra Espeland.

Alle livene på Romeriksbunadene skal ha en hekte øverst og tre nederst, slik blir det en åpning. Denne åpningen kalles "klokka". Her skulle klokka som hang rundt halsen synes.

Luemodellen har den samme utformingen som L46.

Tilbehør til Romeriksbunaden

I nettbutikken har vi flere ting som kan være tilbehør til Romeriksbunaden.